/ iStock/Getty Images
Скорпиони с дължина 2,5 м с огромни щипки и крака със зъби, с които да смазват жертвата, са живели в океаните през палеозоя, съобщи в. "Сън".

Страховитите създания са описани в изследване на учени от университета на Нова Англия и университета Маккуори, опитващо се да попълни празнини в данните за живота в моретата около Австралия.Скорпионите Jaekelopterus rhenaniae са по-скоро като братовчеди на познатите ни сега създания. Специалистите ги сравняват с големите бели акули по отношение на позицията им в хранителната верига.Фосилизираните останки показват, че древните морските скорпиони са ловили жертвите си с огромните щипки и са ги смазвали със зъбоподобните образувания на краката си. Те са били и отлични плувци. Хранели са се с риба и по-малки антроподи.

Австралийските древни гигантски скорпиони са документирани за първи път през 1899 г, но още има много неизвестни за тях. Изследването е включило фосили на морски скорпиони, които преди не са били известни. То дава информация за шест различни групи, които може да са живели в южните води.