Антонио Бандерас
Антонио Бандерас / Guliver/Getty Images
"Геният: Пикасо" с Антонио Бандерас открива 25-ата Седмица на испанското и иберо-американското кино. Първият епизод от хитовия сериал на National Geographic ще бъде показан тази вечер от 19.00 ч. в кино "Люмиер Лидл", съобщават организаторите.

Антонио Бандерас се възстановява след прекаран инфаркт
 
Световната ТВ поредица разкрива подробности от забележителния личен и творчески живот на най-прочутия и противоречив художник на 20-и век, създател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21.55 ч. Откриващата прожекция от фестивала се осъществява със съдействието на FOX Networks Group и ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства може да си вземе пропуск от Институт "Сервантес".

Антонио Бандерас играе хоро (ВИДЕО)
 
Тази година фестивалът ще продължи до 3 юни - в София, Пловдив и Варна. Ще бъдат представени 13 творби на световни режисьори, по-голямата част премиерни за България. Селекцията от испански и иберо-американски филми включва основно комедии като "Барът", "Хартийки във въздуха", "Племето", "На лагер", биографичния "Скъпи Посланикo", музикално-документалния "Произведено в Мексико" и други.

Антонио Бандерас и Мелани Грифит не са се намразили след развода
 
Повече информация за филмите и програмата има на фейсбук страницата на фестивала. Прожекциите са в "Люмиер Лидл" (НДК) и G8 в София, "Лъки синема" в Пловдив и Фестивалния и конгресен център - Варна. Билети по 6 и 8 лв. има на касите в кината. Седмицата на испанското и иберо-американското е под егидата на посолството на Испания, със съдействието на Институт "Сервантес", НДК и на дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА