Финалист от „Санремо” в конкурсната програма “Откритие 2007”
Финалист от „Санремо” в конкурсната програма “Откритие 2007” / netinfo
Нелио, чието истинско име e Аниело Паладино, е роден през 1978 г. Началото на професионалната му певческа кариера е през 1997 г., когато участва във финалната селекция на фестивала в Санремо. Същата година започва важен етап от музикалното му развитие – среща Лука Сепе, за чийто глас се смята, за един от най-красивите в Италия. Съвместната им дейност се оказва особено плодотворна, създават песни както за себе си, така и за други изпълнители.

През 2000 г. в творческия път на Нелио се включва и друга фигура, също толкова значима в своята област – барабанистът Тулио де Пископо. Сътрудничеството между тях дава интересни резултати, най-забележителният от които е проектът “Che belli guagliione” г., който влиза в Топ 10 като един от най-слушаните в италианските радиостанции.

Следващата година отново носи успехи в професионален план на Нелио, като най- съществената му проява безспорно е първото му международно турне. Турнето му в САЩ е особено запомнящо се, публиката е толкова многобройна и толкова впечатлена, че в следващите три години той последователно изнася концерти в различни американски градове.

Участието му на фестивала “UNIVERSONG” в Тенерифе, Испания, му донася първа награда за най-добър изпълнител.

Настоящите му ангажименти са свързани с две важни събития: подготовката на нов солов албум и участието му на XVI издание на Международния музикален фестивал “Откритие 2007” във Варна на 19 и 20 май 2007 г.