Фенове на Елвис отбелязаха рождения му ден с шумно тържество
Фенове на Елвис отбелязаха рождения му ден с шумно тържество / снимка: Reuters

Около 1500 почитатели на Краля на рока Елвис Пресли не се изплашиха от температурите от минус 11 градуса по Целзий и в петък до късно през нощта местно време празнуваха в имението Грейсленд 75-ия рожден ден на покойния певец, предаде Ройтерс.

Премръзналите фенове на Елвис пяха под звуците на негови хитове в двора на имението. В даден момент към тях се присъединиха бившата съпруга на Елвис -Присила, и дъщеря им Лиза-Мари с децата си, сред които и 17-годишният Бенджамин, за когото мнозина казват, че е одрал кожата на покойния си дядо.

Бенджамин и 20-годишната му сестра Райли разрязаха торта на няколко етажа. Присила пък благодари на феновете, че си спомнят за юбилея.

За 2009 г. продажбите на песните на Елвис и приходите от билетите за имението Грейсленд са донесли на клана Пресли сумата от 55 милиона долара.

През 2007 и 2008 г. Елвис беше определен от сп. "Форбс" за най-печелившата покойна звезда на шоубизнеса, припомня БТА. Миналата година обаче той беше "победен" от покойния дизайнер Ив Сен Лоран и от Краля на попа Джако.

Градчето, в което е роден Елвис - Тюпълоу, отпразнува рождения ден на Краля на рока с концерт на негови имитатори.

Елвис почина през 1977 г. на 42-годишна възраст от сърдечна недостатъчност.