Faith No More и Fun Lovin' Criminals това лято в Бургас
Faith No More и Fun Lovin' Criminals това лято в Бургас / netinfo

Две култови банди ще забиват по време на второто издание на MTV фестивала Spirit Of Burgas. Информацията за пристигането на Faith No More и Fun Lovin' Criminals в града на 14 и 15 август бе потвъдена от Михаил Куцев - Директор „Летен театър, фестивали и концерти" в Община Бургас. Любопитното е че, басистът на Faith Били Гулд, бе е обявил в своя акаунт в Twitter новината за гостуването на групата в Бургас, още през почивните дни.

"Групи от такъв ранг за първи път ще идват на бургаска сцена и съм изключително щастлив", каза Михаил Куцев. Все още не е ясен третият хедлайнер, който ще взриви града на 16 август. Знае със сигурност е, че в Бургас ще пристигнат и седем от най-известните в момента диджеи. Слуховете за гостуване и на немската метал група "Рамщайн", обаче не се потвърдиха. До края на тази седмици ще бъдат обявени имената на останалите групи и артисти който ще свирят на Spirit-а.

Второто издание на Бургаския фест ще се проведе на отново на Централния плаж на града и в Морската градина в дните 14,15 и 16 август. Организаторите са предвидили 6 сцени за меломаните.

Новост ще бъде обособяването на специален къмпинг, само за публиката на Spirit of Burgas. Така гостите на града ще имат възможност не само да задоволят глада си за хубава музика, но и да разгледат Бургас, за да се възползват от летните изкушения, които предлага. 

Музикалното събитие ще се излъчва в 36 държави, обясни Куцев.

Бургаският фест бе сред номинираните за най-добър в Европа за 2008 година от Британските фестивални награди и Европейската фестивална асоциация. В онлайн изданието на британския вестник "Таймс" бе публикувана статия, озаглавена "20-те най-добри музикални фестивала в Европа". В това число е споменат и българският Spirit of Burgas.