Пресният чесън е известен със своите многобройни ползи за здравето.
Този подправка не само добавя вкус към храната, но също така има и множество благоприятни ефекти върху нашето здраве.
Чесънът е полезен суров, запържен е опасен
Чесънът се счита за силен антиоксидант, който помага за борбата със свободните радикали в организма и намалява риска от различни заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.
Той също така подпомага имунната система и помага за борбата с инфекции. Пресният чесън съдържа също така алицин, който е известен със своите антибактериални и антивирусни свойства.
Той може да помогне при борбата с различни видове инфекции, като например простуда и грип. Не на последно място, чесънът се счита за добър за здравето на сърцето, като помага за намаляване на нивата на холестерол и кръвно налягане.
Така че не се колебайте да добавите пресен чесън към вашата храна и да се възползвате от всички ползи, които той може да ви предложи за здравето.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Този подправка не само добавя вкус към храната, но също така има и множество благоприятни ефекти върху нашето здраве.
Чесънът е полезен суров, запържен е опасен
Чесънът се счита за силен антиоксидант, който помага за борбата със свободните радикали в организма и намалява риска от различни заболявания, като сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет.
istock
istock
Така че не се колебайте да добавите пресен чесън към вашата храна и да се възползвате от всички ползи, които той може да ви предложи за здравето.
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня