/ iStock/Getty Images
Еднополовата двойка пингвини Електра и Виола в океанографския аквариум във Валенсия си измъти бебе, след като осинови изоставено яйце, съобщи в. "Дейли мейл".
 

Яйцето им е подхвърлено от персонала на аквариума, когато двата пингвина им се сторили потиснати. Така двойката, която иначе би била безплодна, се сдобила с наследник.
 

Пингвинчето на Електра и Виола е едно от трите, излюпили се в аквариума през този размножителен сезон. Там живеят 25 представители на вида Субантарктически пингвин.

Електра и Виола започнали да се държат типично за вида си преди размножаване - построили си гнездо от камъни. Тези птици много ценят камъните и дори с тях се ухажват. Мъжкият специално търси подходящи за гнездо и ги носи на женската като символ на любовта си. Ако тя хареса подаръка, го поставя в гнездото. Така двамата заедно го изграждат и го подготвят за яйцето. След това бащата и майката се редуват да топлят яйцето 38 дена. Пиленцето става независимо след 75 дена.

Като видели, че Електра и Виола строят гнездо, гледачите им подхвърлили чуждо яйце и двете дами го измътили успешно.



Хомосексуалността е често срещана сред пингвините. Миналата година мъжкарите Скипър и Пинг в Берлинската зоологическа градина също осиновиха яйце и го измътиха. Преди това те се опитваха да мътят камъни и дори риба.

В Лондонската зоологическа градина два женски пингвина осиновиха малко и го отгледаха.

Според някои учени хомосексуалността е характерна за 95 процента от животинските видове.
БТА