Джордж Мартин: Засега няма да има пълнометражен филм за Игра на тронове
Джордж Мартин: Засега няма да има пълнометражен филм за Игра на тронове / Guliver/Getty Images

Авторът на фентъзи сагата "Песен за огън и лед" Джордж Мартин разсея слуховете, че поредицата "Игра на тронове" ще се превърне и в пълнометражен филм, предаде вестник "Сега".

Осмият сезон на "Игра на тронове" ще бъде последен

"Дейли Стар" по-рано цитира писателя, който казал на парти на НВО, че "ще има филм". Мартин обаче се възползва от своя блог, за да отговори и опровергае това: "Не вярвайте на всичко, което четете. Особено в интернет. Но идеята е привлекателна. Не само за мен, но и за много хора, свързани с шоуто. Актьори, режисьори, продуценти, сценаристи. Защо не? Би било отличен край."

Писателят коментира още, че НВО се занимава с телевизия, а не с кино, а онези, които имат по-далечни спомени, знаят, че се е говорило и за филм "Семейство Сопрано", и за "Рим"...

"Слуховете винаги са там. И в настоящия случай говорим за такъв. Поне засега", написа Мартин.

Звездите от "Игра на тронове" ще получават по 500 000 долара на епизод

Програмният директор на НВО Майкъл Ломбардо потвърди, че идеята се е зародила в случаен разговор. Той обаче добави, че телевизията си има принципи и няма как да започне сериал, а да завърши с филм за голям екран, тъй като клиентите й си плащат и очакват да видят това, за което са платили.