/ Gulliver/Getty Images
Способна съм да гледам без предразсъдъци фактите по делото, заяви манекенката
Манекенката Джиджи Хадид изненада следящите делото срещу холивудския магнат Харви Уайнстийн, като се появи сред кандидатите за съдебни заседатели, пише списание Тайм.

Хадид живее в Манхатън и получила призовка, наред със стотици други жители на тази част на Ню Йорк, да се яви на прослушванията.
24-годишната красавица изпълнила обществения си дълг и дошла в съдебната зала.

Пред съдията, който ръководи процеса по избор на съдебни заседатели, Джиджи Хадид призна, че е срещала Харви Уайнстийн в миналото, както и актрисата Салма Хайек, която вероятно ще е сред свидетелите по делото.

"Способна съм да гледам без предразсъдъци фактите по делото", обяви Джиджи Хадид в съда.

Влиятелният бивш собственик на голяма продуцентска къща в Холивуд Харви Уайнстийн е обвиняван от над 80 жени в различни сексуални посегателства. Две от по-тежките обвинения в преследване с цел изнасилване и изнасилване, може да му донесат доживотен затвор. Той отрича да ги е извършил.

Селекцията на съдебни заседатели е дълга, като обвинението и защитата се борят да отхвърлят тези, които им се струват неподходящи.

Съдията по делото каза, че засега 108 от призованите 360 нюйоркчани са минали първата пресявка. Журито ще бъде от 12 души. Към момента не е ясно дали може Джиджи Хадид да е сред тях.
БГНЕС