/ Gulliver/Getty Images
Популярната американска певица Джесика Симпсън използва устройство за терапия с червена светлина, като го прилага на гърдите си, за да се справи с екземата, пише Контактмюзик.

Четиридесетгодишната знаменитост използва терапията и по останалата част от тялото си. При нея се прилагат устройства с диоди, които излъчват червена светлина. Методът е доста спорен от научна гледна точка, но мнозина считат, че той помага на кожата да се справя с бръчките. Навремето, познат и под името фотонна стимулация, се е използвал за отглеждане на растения в космоса и той е дал добри резултати.

По думите на Симпсън нейната екзема се изострила, след като родила дъщеричката си Бърди, която вече е на 21 месеца. "По време на пандемията станах фен на терапията с червена светлина. Превърнах дома си в лечебен кабинет. Сега слагам устройството с червено излъчване по цялото си тяло, по скалпа, включително и по гърдите си", доверява Джесика.

След като родила, певицата получила огромни обриви, които били толкова видими, че тя не посмяла да се снима с бебето и да покаже фотосите дори и на най-близките си приятели.
БТА