Джейми Лий Къртис
Джейми Лий Къртис / iStock/Getty Images
Актрисата Джейми Лий Къртис в интервю за Върайати говори открито за борбата си със зависимостта, разкривайки, че с баща й, известният актьор Тони Къртис, са се дрогирали заедно за известно време.

„Знаех, че баща ми има проблеми като моите, затова споделяхме наркотиците. Имаше моменти, когато бях единственото дете, което искаше да говори с него. Имах 6 братя и сестри, а сега имам петима. Брат ми Никола почина от предозиране с хероин, когато беше само на 21“, разказва актрисата.
Тя споделяла кокаин с баща си, признава Джейми.

„Това беше единственият път, когато вземах кокаин и го правехме заедно известно време. Той беше чист за определено време, опитваше се да се откаже около три години, но това не можа да продължи“, казва Джейми.

През 2010 г. Тони почина от инфаркт на 85-годишна възраст, а Джейми беше на обезболяващи почти 10 години.

„Постоянно вземах дрога, крадях, лъжех. Никой не знаеше. Никой“, признава Джейми.

Едва през февруари 1999 г., когато за първи път подава молба за развод, тя признава на съпруга си Кристофър Гостън, за когото е омъжена 33 години.

„Реших да прекъсна този цикъл, който разруши живота на поколения от моето семейство. Това да остана чиста беше най-голямото постижение в живота ми. По-голямо от това да си намеря съпруг, по-голямо от това да имам две деца, по-голямо от всякакъв бизнес успех. По-голямо от всичко“, казва актрисата, която е чиста през последните 20 години, но все още посещава срещи за лечение на зависими.
БГНЕС