Дядоколедовци от цял свят се събраха в Копенхаген (СНИМКИ)
Дядоколедовци от цял свят се събраха в Копенхаген (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Дядоколедовци от цял свят се събраха на ежегодния си конгрес в Копенхаген пет месеца преди най-натоварения им ден в годината, съобщи Ройтерс.

Защо с дядо Коледа идва и някаква Снежанка?

Конгресът им дава възможност да се опознаят, да се срещнат с почитатели и да влязат във форма за напрежението през декември.

Тази година в тридневния конгрес участват 140 дядоколедовци от 12 държави. Някои, като Санта Чери от Канада, са тук за пети път. Тя обясни, че същността на Дядо Коледа е нещо много повече от дрехите.

"Трябва да носиш Коледа в сърцето си. Трябва да обичаш децата, да се грижиш за тях, а това е нещо, което или имаш, или нямаш. Децата веднага разбират що за човек си", каза Санта Чери.

Световният конгрес на Дядо Коледа се провежда в развлекателния парк Бакен край Копенхаген от 1957 г. винаги през лятото, когато участниците в него са в почивка. На конгреса те имат възможност да обсъждат важни проблеми в работата си, например подаръците или изискванията за теглото им.

Важна част от конгреса са срещите с почитателите и с деца. Освен това програмата включва парад, разглеждане на забележителности, потопяване на краката в морето, печене на коледен кейк и разказване на приказки. Има и състезание по бягане с препятствия.

Източник: БТА