/ Gulliver/Getty Images
Домът, в който принцеса Даяна е живяла като дете, отваря врати за посетители това лято.
 
От 1 юли до 31 август имението Алторп ще бъде отворено от 12 до 17 часа всеки ден (без 6, 7 и 21 юли), като последните групи ще бъдат допускани в 15 часа. Домът е частен, поради което е възможна промяна в този график.

Най-бляскавите замъци на британското кралско семейство (ВИДЕО/СНИМКИ)
 

Имението се намира до магистрала M1, на около час и половина от Лондон с кола.
 
Нова изложба ще разкрие още подробности за семейство Спенсър. Посетителите ще научат за любовта на семейството към животните. Един от експонатите, говорещ за това, е портрет на любимата котка на Даяна – Мармалейд, нарисуван от известната полска художничка Анела Павликовска. Художничката е рисувала също Лейди Ди и нейните братя и сестри като деца.

Предлагат на търг редки коледни картички на Чарлз и Даяна

имението Алторп
Gulliver/Getty Images

Животните са част от историята на семейство Спенсър, което пристига със своите стада от овце заради богатата паша още през 1486 г. Построяват своя дом там през 1508 г. Оттогава зелените пасища и гори от дъб са в основата на техния живот и дом на много животни (включително черен елен лопатар), бродили в парка от 15 век, и които и до днес са най-близките съседи на Спенсър.
 
Освен дома, в който прекарва детството си, Алтроп е и мястото, където Лейди Ди е погребана. Гробът ѝ обаче не е достъпен за посетители. Той се намира на остров в средата на езеро Round Oval. В парцела има мемориал, където посетителите могат да отдадат почит на покойната принцеса.

Вижте също:

Кралското семейство на Великобритания: Кой е най-харесваният?

Тъмните тайни на кралското семейство (ВИДЕО)

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук