Животът на кралското семейство винаги е бил на показ. И те понякога правят неудобни неща или имат неловки моменти, но всяка тяхна случайна издънка става публична.

кралското семейство
Gulliver/Getty Images

Ето някои от тъмните тайни на кралското семейство:

Приятелството с Хитлер

Публична тайна е, че подготвящият се за монарх на Великобритания Едуард VIII е симпатизирал на Адолф Хитлер. Той се отказва от трона, за да се ожени за американската си любима Уолис Симпсън. След женитбата двамата често посещавали Хитлер и съпругата му.

Говори се, че Уолис е пренасяла конфиденциална информация от Англия на немското разузнаване, а Хитлер планирал да възкачи Едуард обратно на трона, след като спечели войната. Тези слухове никога не са коментирани от британската монархическа фамилия.

Едуард VIII и Уолис
Gulliver/Getty Images

Кадри от видеозапис, на който членовете на кралското семейство показват нацистки поздрав, бяха отпечатани на първа страница на британски вестник. Смущаващата гледка как принц Едуард VIII обучава тогава шестгодишната Елизабет Втора да жестикулира като нацист, потресе цяла Англия.

Говорител от кралския двор отвърна гневно по повод публикацията: "Разочароващо е, че клип, сниман почти осем десетилетия по-рано, и очевидно част от личния архив на кралското семейство, е експониран по този начин и с толкова лош привкус".


Бъкингам разследва от къде се появил записа на кралицата с нациски поздрав (ВИДЕО)


Палавият принц Филип

Говори се, че преди да се омъжи за кралица Елизабет II, принц Филип обичал да флиртува с всяка жена, която му се стори симпатична. Той даже закъснял за сватбата си, защото бил улисан в разговор с друга жена. Връзката му с руска балерина също е публична тайна.

принц Филип
Gulliver/Getty Images

Задлъжнялата кралица

След смъртта на кралицата-майка, Елизабет Боуз-Лайън, се оказало, че тя е натрупала 14 млн. долара дългове към хазната. И това при положение, че е имала бюджет от $1.4 млн. годишно. Тя е харчела много за картини и за хазартни състезания с коне.

Срамните моменти от живота на кралското семейство (ВИДЕО)

Заличеният принц

Кралската фамилия пазела тази тайна дълги години. Принц Джон бил едно от децата на крал Джордж и кралица Мери и щял да бъде един от чичовците на сегашната кралица Елизабет II. Той се родил като здраво дете и бил даряван с обичта и вниманието на родителите си до момента, в който започнал да получава припадъци и бил диагностициран с епилепсия. За да скрие този факт от обществото, кралското семейство го оставило да живее в изолация под грижите на гувернантка. Принц Джон не успява да се пребори с болестта и умира в самота на 12 години. Споменът за него е заличен в продължение на десетилетия.

И още:

Най-смешните и неудобни моменти на кралското семейство (ВИДЕО)

10 кралски сватби, изневери и разводи от последните 100 години

Правилата, които не подозирате, че включва британският кралски етикет (СНИМКИ)

Да си млад татко не е лесно: Принц Уилям едва не заспа по време на църковна служба (ВИДЕО)

Принц Филип прекратява официалните си задължения (СНИМКИ)

Тайни от кралския двор: Любопитни факти за коронацията на Елизабет Втора

Най-големите гафове на принц Филип през годините

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук