Певицата Доли Партън
Певицата Доли Партън / Guliver/Getty Images, архив
Певицата Доли Партън довери, че обмисляла да се самоубие, когато нейна любовна връзка се провалила, съобщи Контактмюзик. Доли щяла да се застреля, но кучето й се намесило в последния момент и това я накарало да не натисне спусъка.

Изпълнителката на хита "9 to 5" изпаднала в дълбока депресия, след като на тайната й връзка с мъж, чиято самоличност не се разкрива, бил сложен край. Певицата се готвела да се самоубие, но кучето й Попай се качило по стълбите точно когато извадила пистолета от нощното си шкафче.

Това е описано в новата й книга "Доли за Доли". "Един следобед бях в спалнята си на горния етаж, когато забелязах пистолета, който бях скрила в нощното си шкафче, за да се защитя от евентуални крадци. Дълго се вглеждах в оръжието. Когато го взех в ръка, за да го огледам отблизо, кученцето ми Попай се качи бързо по стълбите. Шумът от лапите му по стъпалата ме върна към реалността и аз се вцепених. Тогава се помолих. Попай бе като пратеник на Господ", пояснява певицата.

Макар да е убедена, че малкият й бостънски териер спасил живота й, Партън не смята, че със сигурност е щяла да сложи край на дните си. "Не мисля, че щях да се самоубия, но не мога да го заявя със сигурност - отбелязва тя. - След като преживях този ужасен момент, мога да разбера възможностите дори за хора като мен, когато ги налегне голяма мъка."

Доли Партън разкри тайната на своя 50-годишен брак

71-годишната певица е непреклонна, че никога няма да разкрие самоличността на загадъчния мъж, но се предполага, че става въпрос за Грег Пери.
 

Певицата Доли Партън
БГНЕС

Междувременно стана ясно, че Партън е осигурила милиони на около 900 семейства, които останаха без жилища в резултат на опустошителните пожари в Тенеси миналата година. Доли основа фондацията "Май пийпъл", след като горски пожари причиниха смъртта на 14 души в района на Гатлинбърг и унищожиха хиляди сгради.

"Чувствам се горда, че съм направила нещо - каза тя пред "Ю Ес Ей тудей". - Но не поставям себе си на пиедестал за стореното. Това трябваше да се направи. Благословена съм, че станах знаменитост. Когато имаш възможност, трябва да помогнеш."
БТА