/ iStock/Getty Images
Свалят се килограми наистина – в рамките на 7 до 10 дни могат да се свалят около 4-5 кг. Това каза д-р Вергиния Георгиева относно житния режим и това как той да бъде следван правилно.

"Хубаво е поне 2-3 дена да има по-леко хранене с приемане на повече салати и супи, да бъде вегетариански режимът, да не е с тежки меса, за да може нашият организъм да се подготви. Важно е течностите да бъдат в по-голямо количество: фрешове, смутита, за да може да бъдем подготвени евентуално, ако има някакви проблеми, да кажем хронични гастрити, колити, трябва много внимателно да подходим в режима", обясни д-р Георгиева.   

Специалистът каза още, че препоръчителното количество вода за деня, което човек трябва да приема, когато прилага житния режим, е около 35 милилитра на килограм тегло. 

Попитана с какво можем да заменим житото, тя отговори така: "Най-добрият вариант е, ако може с лимец. Предварително почистен, накиснат в топла вода, престоява цяла нощ".

По думите ѝ този начин на хранене повишава тонуса и цялостно прочиства организма

"Подобрява енергетиката, общ тонус, настроение, кожата се изглажда, ако има някакви белези, пъпки по лицето, всичко това започва да се изглажда. По време на този режим се подобрява кръвообращението, микроциркулацията", допълни тя.

Д-р Георгиева все пак уточни, че режимът не е подходящ за хора, които имат тежки заболявания

"Противопоказанията са за хора с тежки заболявания - остра фаза инфекциозни заболявания, пневмонии, хора, които са с ритъмни нарушения. В този случай трябва да бъдат внимателни", предупреди тя.
Агенция "Фокус"