Добричлии не се притесняват за края на света
Добричлии не се притесняват за края на света / снимкa: Дарик Добрич

Добричлии приемта спокойно приближаването на обещания край на света на 21 декември 2012 година.. Това показа анкетата, която направихме по улиците на града. За разлика от руснаците и граждани на други европейски държави българите приемат леко мрачните предсказания, може би заради тежестта, с която са свикнали ежедневно. Те всъщност не очакват нищо да се случи и не се запасяват с храна, не се отправят на село и не се готвят да се скрият в мазета и бункери в петък.

Отговорилите в анкетата на Дарик заявяват, че може би ще дойде край на света, но кога и как точно никой не може да знае. Те отбелязват, че очакваното са катаклизми, които и бездруго вече са станали ежедневие. Според тях обаче лошото е поведението на човека и отношението му към живота и околната среда - неговата алчност, омразата, замърсяването, което причинява на природата.

"Земята си връща, каквото сме й причинили", каза една ученичка.

За новата година по-възрастните добричлии пожелават здраве, работа, да няма толкова болни деца и всичко да се оправи. Младежите смятат, че здравето и щастието са най-важни, и добавят, че желаят споделени мигове и емоции със семействата си, както и успех в работата и училището.

На 21 декември 2012 година, според календара на маите, ще завърши т.нар. цикъл Ера на Петото Слънце, започнал през 3114 г. пр.н.е.

Чуйте част от анкетата сред добричлии на radiodariknews.bg.