Днес е най-щастливият ден в годината

Днес е най-щастливият ден в годината
Днес е най-щастливият ден в годината / www.sxc.hu

Ако се чувствате добре днес, причината е, че днешният ден е най-щастливият в годината. Това установил уелски психолог, бивш преподавател в университета в Кардиф.

Той използвал математическа формула, за да изчисли, че нещата, които ни карат да се чувстваме добре - топли вечери, цъфтящи цветя, очакване на ваканцията и приятни спомени от летата през детството, достигат своя връх именно на днешния ден.

Психологът д-р Клиф Арнол създал следната формула, за изчисляване на щастието: O + (N x S) + Cpm/T + He. Когато стойността на излизането навън (O) се прибави към природата (N), умножена по социалните връзки (S), плюс спомените от лятото през детството (Cpm), разделени на температурата (T), плюс вълнението от почивката (He), се оказва, че третият петък от месец юни е оптималният ден за най-голямо щастие, пише БГНЕС.

"Третият петък от юни се оказва най-щастливият ден, защото факторите, определящи щастието, като топлите летни вечери, по-честото събиране с приятели и вълнението от идващата ваканция, достигат своя връх", отбелязва д-р Арнол. Той съветва хората да се съсредоточат повече върху щастието, отколкото върху материалните придобивки.