/ Guliver/Getty Images
Осмата история от поредицата "Бързи и яростни" запазва лидерството в северноамериканския боксофис за трета поредна седмица, сочат неокончателните данни от неделя на "Ексибитър рилейшънс".
 
Филмът на Феликс Гари Грей с Вин Дизел, Дуейн Джонсън и Мишел Родригес донесе още 19,4 млн. долара в края на тази седмица в кината на САЩ и Канада и натрупа общо зашеметяващите 192,7 млн. долара от излизането си.
 
Филмът "Бързи и яростни 8" подобри световния рекорд за дебют

По света тази суперпродукция с бюджет около 250 млн. долара направи рекорд от 433,2 млн. долара приходи за три дни след излизането си, което е доста повече от "Джурасик свят" (2015), който държеше рекорда в САЩ за най-много приходи за премиера.
 
Вижте снимки от премиерата на "Бързи и яростни 8" в галерията тук

Две нови ленти оформят финансовата тройка тази седмица на американския кинопазар. Комедията "Как да бъдеш латино любовник" на Кен Марино с Еухенио Дербес и Кристен Бел, е втори с 12 млн. долара.
 
Третата позиция е Baahubali 2: The Conclusion индийската екшън драма за млад селянин, който открива кралския си произход и се изправя срещу жадния за власт исторически злодей Бхаладева. Филмът прибра 10,1 млн. долара още с първия си уикенд.
БГНЕС