Предаването изненада с подарък българския състезател на летището след завръщането му от Валенсия след супер успешния за него спортен сезон
През последните месеци Никола Цолов се превърна в истинска гордост за сънародниците ни след като грабна три победи в състезанията на Формула 3. Ето, какво сподели той за представянето си пред камерата на „На кафе“.

 

„Чувствам се невероятно. Винаги когато се прибера, има много хора, които ме чакат и искат да ме поздравят. Подкрепата от България е жестока! Победата ми в Монако беше най-специалната, защото беше първа. На втората, в Австрия бях болен и беше най-неочакваната за мен. Не знаех дори дали ще успея да завърша състезанието. В Будапеща показвах през целия уикенд, че съм бърз и силен. Там победата беше очаквана за мен“, разказа Никола Цолов.

Майката на Никола също не скри емоциите си от постиженията на своя син. „Много е вълнуващо да чуеш българския химн. Аз съм музикант и няма как да не ме докосва всяка една нота от нея. Вече 6 години пътуваме заедно. Скоро ще стане пълнолетен и предполагам, че ще поеме сам по пътя си.“

На кафе
NOVA

Следващият сезон на Никола му предстоят състезания в Австралия. Междувременно му предстои подготовка. Надява се и да събере средства, за да тренира повече и за да се яви максимално добре подготвен. Ако успее да го реализира, обещава да се бори за шампионата.

Ментор на Никола Цолов е Фернандо Алонсо. В едно състезание през 2021 година в Дубай, което е за издръжливост и продължава 24 часа, те карат в един отбор. Това е и преломният момент, в който Никола набира сила, за да се класира в състезателните стартове във Формула 3. Там обаче правилата са много по-различни, отколкото тези във Формула 1. Никола реализира 3 победи, но е 11-ти във финалното класиране за сезона.
NOVA