Буш Старши е на почивка в Гърция
Буш Старши е на почивка в Гърция / netinfo

Бившият президент на САЩ Джордж Буш Старши пристигна в Гърция за едноседмична почивка, по време на която ще посети островите в северната част на Егейско море и манастирите Атос в близост до Солун.

Той е придружен от сина си Джеб - бивш губернатор на Флорида, и около 20 души. Буш пристигна в град Кавала с частен самолет, посочва БГНЕС. Той ще почива на островите Тасос, Лемнос и Самос преди да посети комплекса от манастири на полуостров Атос.

Това е едно от най-свещените места за православните християни, които бяха посетени от известни личности като британския принц Чарлз и руския президент Владимир Путин.

Бившият президент на САЩ в годините от 1989 до 1993 и баща на сегашния президент Джордж Буш посещава често Гърция през летните месеци. Той ще прекара почивката си на яхтата на един от най-известните гръцки бизнесмени - Спирос Лацис, заедно с други известни посетители. Сегашният президент на САЩ – Буш, също пристига в Европа за срещи със световни лидери на срещата на Г-8 в Германия, както и спирки в Чешката република, Полша, България и Албания.