Британската принцеса Юджини се омъжи за Джак Бруксбанк на церемония в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзорския дворец
Британската принцеса Юджини се омъжи за Джак Бруксбанк на церемония в параклиса Сейнт Джордж в Уиндзорския дворец / Gulliver/Getty Images
Внучката на кралица Елизабет Втора принцеса Юджини се омъжи за Джак Бруксбанк на церемония в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзорския дворец, съобщиха световните информационни агенции. 

Сватбата на принцеса Юджини: Булката избра да е без воал (СНИМКИ)

Бащата на булката принц Андрю я отведе до олтара.
Младоженците размениха обети и Джак Бруксбанк сложи халката на безименния пръст на принцеса Юджини. Той няма да носи халка. Церемонията водеше преподобният Дейвид Конър, доайен на Уиндзор.
След като двамата бяха обявени за съпруг и съпруга, италианският тенор Андреа Бочели изпя "Аве Мария".
Булчинската рокля на принцеса Юджини беше с деколте на гърба, за да се вижда белегът ѝ от операцията от сколиоза, защото тя е патрон на благотворителна организация за такива болни.

Булчинската рокля на Юджини: плетеница от символи, близки до сърцето на принцесата

Тоалетът е с деколте, което обхваща раменете и се спуска по гърба, преливайки в шлейфа. Това е било специално изискване на принцесата, претърпяла операция от сколиоза на 12-годишна възраст
Тоалетът е с деколте, което обхваща раменете и се спуска по гърба, преливайки в шлейфа. Това е било специално изискване на принцесата, претърпяла операция от сколиоза на 12-годишна възраст Gulliver/Getty Images

В роклята, дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос от марката "Питър Пилото", са вплетени символи, близки до сърцето на принцеса Юджини, като шотландския рицарски орден, свидетелстващ за привързаността ѝ към кралското имение в Барморал, ирландската детелина, напомняща за ирландските корени на принцесата по майчина линия и бръшляна, символизиращ дома на двойката.

Принцесата носеше тиара със смарагди, която ѝ беше предоставена за случая от Елизабет Втора
Булчинската рокля на принцеса Юджини беше с деколте на гърба, за да се вижда белегът ѝ от операцията от сколиоза gettyimages

Кралската четворка: Уилям и Кейт, Хари и Меган на сватбата на принцеса Юджини (СНИМКИ

Принцесата не носеше воал. Тиарата ѝ със смарагди и диаманти ѝ е заета от кралица Елизабет Втора. Тя се нарича Гревилска.

Принцесата носеше тиара със смарагди, която ѝ беше предоставена за случая от Елизабет Втора
Принцесата носеше тиара със смарагди, която ѝ беше предоставена за случая от Елизабет Втора gettyimages

На церемонията присъстваха кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип, принц Чарлз, родителите на булката - херцозите на Йорк принц Андрю и Сара Фъргюсън, принцеса Ана, принц Едуард, принцовете Уилям и Хари със съпругите си и други членове на британското кралско семейство, много знаменитости.

„Ветровита“ кралска сватба: Звездните гости на сватбата на принцеса Юджини и Джак (СНИМКИ)

Гостите бяха 850. Сред присъстващите знаменитости бяха Роби Уилямс и съпругата му, художничката Трейси Емин, манекенките Наоми Кембъл и Кейт Мос, актрисите Деми Мур и Лив Тайлър, поп звездите Ели Голдинг и Джеймс Блънт, бившата футболна звезда Джейми Реднап. Гостите пристигнаха при доста силен вятър, поради което дамите трябваше да придържат с ръка елегантните си шапки.
Принцеса Юджини избра за кума своята сестра принцеса Биатрис. Кум на Джак Бруксбанк е брат му - Томас Бруксбанк.

Майката на булката Сара Фюргюсън и по-голямата ѝ сестра принцеса Беатрис
Майката на булката Сара Фюргюсън и по-голямата ѝ сестра принцеса Беатрис Gulliver/Getty Images

Сред шаферките и шаферите бяха 3-годишната принцеса Шарлот, дъщеря на принц Уилям и съпругата му Катрин, 5-годишният ѝ брат принц Джордж, 6-годишната Тиодора Роуз, дъщеря на Роби Уилямс.

Сладките шафери направиха истинско шоу на сватбата на принцеса Юджини (СНИМКИ)

След церемонията младоженците направиха обиколка в карета, но по по-малък маршрут, отколкото принц Хари и Меган Маркъл, които сключиха брак също в Уиндзорския замък през май.
Преди церемонията пред двореца и параклиса се струпаха хора, които приветстваха пристигащите. Младоженците поканиха 1200 души на територията на замъка.

Принцеса Юджини е на 28 години. Тя е по-малката дъщеря на третото дете на кралица Елизабет Втора принц Андрю и бившата му съпруга Сара Фъргюсън. Принцеса Юджини е деветата по ред за наследяване на британския престол.
 
Джак Бруксбанк е на 32 години. Той е представител за Великобритания на текилата "Касамигос", марка, съоснована от американския актьор Джордж Клуни. Младоженецът притежава и свой бизнес с дистрибуция на вина.


Вижте още любопитни новини и снимки от сватбата на принцеса Юджини:

Падания, игри и чаровни усмивки – малките шафери на принцеса Юджини (СНИМКИ/ВИДЕО)

Сватбата на принцеса Юджини: Булката избра да е без воал (СНИМКИ)

Сладките шафери направиха истинско шоу на сватбата на принцеса Юджини (СНИМКИ)

„Ветровита“ кралска сватба: Звездните гости на сватбата на принцеса Юджини и Джак (СНИМКИ)

Булчинската рокля на Юджини: плетеница от символи, близки до сърцето на принцесата

Британската принцеса Юджини се омъжи за Джак Бруксбанк (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА