Официалните снимки на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк за обявяването на годежа им
Официалните снимки на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк за обявяването на годежа им / Guliver/Getty Images
Британската принцеса Юджини ще тръгне по стъпките на братовчед си принц Хари и ще покани на венчавката си в Уиндзорския дворец през октомври 1200 свои сънародници, предава Ройтерс. Агенцията се позовава на съобщение на Бъкингамския дворец.

Вижте сватбата на принц Хари и Меган в 43 секунди (ВИДЕО)

28-годишната Юджини е най-малката дъщеря на третото дете на кралица Елизабет Втора - принц Андрю. Юджини се роди от брака му с херцогинята на Йорк Сара Фъргюсън.

Официалните снимки на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк за обявяването на годежа им
Официална снимка на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк за обявяването на годежа им Guliver/Getty Images

Красивата принцеса ще се венчае със своя приятел, 32-годишният Джак Бруксбанк, на 12 октомври в Уиндзорския дворец. На същото място сключиха брак принц Хари и американската актриса Меган Маркъл в рамките на пищна церемония през месец май.

Приказната сватба на принц Хари и Меган (СНИМКИ)
 
Досущ като Хари принцесата Юджини ще покани 1200 свои сънародници от всички краища на Обединеното Кралство, за да се присъединят към празненствата в Уиндзорския замък.
Присъстващите ще посрещнат кралската двойка на излизане от параклиса "Сейнт Джордж" след като приключи службата. Благотворителни организации и деца от местните училища също ще бъдат сред поканените.
 
Младоженците, също като Хари и Меган, ще направят кратка обиколка с каляска.

Принц Хари и Меган обиколиха Уиндзор в каляска (СНИМКИ)

Принцеса Юджини е девета по линията на наследяване на британския престол. Тя работи в арт средите, докато нейният годеник е бивш мениджър на популярен лондонски нощен клуб.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА