Принцеса Юджини
Принцеса Юджини / Guliver/Getty Images
Британската принцеса Юджини се е сгодила за дългогодишния си приятел Джак Бруксбанк, съобщават Ройтерс и Би Би Си, позовавайки се на Бъкингамския дворец.

Първи снимки на принц Хари и Меган Маркъл като годеници

27-годишната внучка на кралица Елизабет Втора е осма поред за наследяване на британския престол. Юджини е по-малката от двете дъщери на херцозите на Йорк Андрю и Сара.
"Херцогът и херцогинята на Йорк имат удоволствието да оповестят годежа на принцеса Юджини и г-н Джак Бруксбанк", се посочва в изявлението, направено от Бъкингамския дворец.

От съобщението става ясно, че Нейно кралско височество и 31-годишният й избраник са се сгодили в Никарагуа по-рано през месеца.

Лошото момче принц Хари и разведеното момиче със смесена кръв (СНИМКИ)

Сватбата на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк, които имат връзка от няколко години, ще бъде организирана през есента в параклиса "Сейнт Джордж" в замъка Уиндзор.
На същото място през май ще се оженят принц Хари и годеницата му Меган Маркъл. Би Би Си отбелязва, че след брака си с Бруксбанк принцеса Юджини ще запази титлата си и също така ще има възможността да приеме презимето на съпруга си.

Кралица Елизабет II – 65 години на трона, 4 деца, 8 внуци, 5 правнуци

Родителите на годеника, Никола и Джордж Бруксбанк, споделят, че са на "седмото небе от щастие" и "много се вълнуват" за двойката.

Принцеса Юджини и Джак Бруксбанк
Guliver/Getty Images


Осем кралски правила за сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

В. "Дейли експрес" припомня, че принцеса Юджини и Джак Бруксбанк, който е клубен мениджър, са се запознали през 2010 г. на ски в курорта Вербие, Швейцария.

Принцеса Юджини
Guliver/Getty Images


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook

БТА