Брак при нулева гравитация
Брак при нулева гравитация / снимка: БГНЕС

Булката носеше бяло и обеци, наподобяващи малки планети, младоженецът бе в смокинг и ръкавели във формата на космически кораб, докато присъстващите на брачното парти бяха облечени в сини дрехи за скокове, предаде Ройтерс. Двойката от Ню Йорк Ерин Финеган и Ноа Фулмор влязоха в брачния си ритуал на хиляди метри над Мексиканския залив в сватба, която според организаторите е първата в света в условията на безтегловност при нулево земно притегляне.

Двойката размени обети и брачни халки с известни затруднения и непохватно се целуна, летейки в безтегловност между подплънките на корпуса на специално оборудвания самолет Боинг 727-200 G-Форс 1 на компанията "Зиро-G" (Нулева гравитация), която предлага полети в безтегловност. "Беше по-шантаво, отколкото очаквах... Бил съм на множество скучни сватби, така че исках да направя нещо различно", заявява Финеган, облечена в бял костюм по "космическата мода", дъното на чийто панталон се издуваше в моментите на безтегловност.

За запазване на прическата на булката бяха използвани специални жички. За да осъществи безтегловното усещане, без да излиза в Космоса, самолетът извърши маневри на параболичен полет, спускайки се рязко и изкачвайки се на няколко пъти по време на едночасовия полет. В дългата 27 м "плаваща зона" церемонията бе извършена с множество блъскания и несръчности, докато булката и младоженецът, гостите и кумовете се опитваха да координират движенията си в необичайната обстановка.

Астронавтът второ поколение Ричард Гариът, който е и регистриран нотариус, освен създател на необичайната компания, оторизира церемонията с подписа си.