Благотворителните кампании на Боно тревожат U2
Благотворителните кампании на Боно тревожат U2 / снимка: БГНЕС

Политическите кампании на Боно почти разделили U2. Рокерът твърди, че неговите колеги в групата, китаристът Ди Едж, басистът Адам Клейтън и барабанистът Лари Мълън – джуниър, били убедени, че участието му в редица добили широка популярност благотворителни каузи ще сложи край на групата.

 

"Това е опасно, то тревожи Лари и честно казано, тревожи цялата група. Всички те Лари, Едж, Адам смятаха, че моите кампании ще доведат до потъване на кораба", споделя Боно пред списание "Обзървър Мюзик", цитиран от БГНЕС. Членовете на бандата, която получи награда на Амнести Интернешънъл заради работата си в защита на човешките права, се противопоставят най-вече на срещите на техния фронтмен с точно определен световен лидер, бившия американски президент Джордж Буш. "Още в самото начало Едж ме убеждаваше да не се срещам с Буш", споделя Боно.

 

Той разкрива още, че работи здраво, за да намери достатъчно време да се посвети на U2, на семейството си и на каузите, които подкрепя и е убеден, че има достатъчно енергия за всичко. Певецът, който пледира за опрощаване на дълговете на държавите от Третия свят и за по-добро лечение на СПИН в Африка, заявява: "Когато съм с U2, групата работи, аз се влагам на сто процента иначе нямаше да стигнем до тук сега. Отделям време за семейството, групата и интересите ми по света. Всичко това ме зарежда. Изглежда, че в тези дни машината ми работи добре".