/ Guliver/Getty Images
Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън стана обществен враг номер 1 на потребителите в социалните мрежи след като публикува видео, на което публично унижава невръстния си племенник.
 

"Толкова съм тъжен в момента, погледнете племенника ми", започва клипа Хамилтън и насочва камерата към малкото момче, което е облечено в рокля на фея и маха с магическа пръчка в ръка.
 
Дъщерите на Анджелина Джоли, които се обличат като момчета (СНИМКИ)

"Защо си облечен в рокля за принцеса? Това ли получи за Коледа? Защо си искал това за Коледа? Момчетата не носят рокли на принцеси", крещи английският пилот за край на видеото, което потресе не само спортния свят.
 
Чаровният син на Меган Фокс се облича като принцеса (СНИМКИ)

Потребители в социалните мрежи обвиниха Хамилтън заради ограниченото му мислене. Според тях той се опитва да наложи стереотипи, свързани със сексуалната ориентация, на малко дете. Те недоумяват и защо Люис споделя видеото с милионите си последователи.
 

Притеснен от коментарите Хамилтън премахна от профила си видеото. И обясни, че сам е осъзнал, че думите му не били подходящи. Люис се извинява и уточнява, че не е искал да обиди никой. "Обичам племенника си, който се чувства свободен да изрази себе си, както можем да направим всички, пояснява още пилотът от Формула 1.