/ / Gulliver/Getty Images
Инсталацията в галерията за съвременно изкуство „Тейт” е на кубинската художничка Таня Бругера
Лондонската галерия за съвременно изкуство "Тейт модърн" се нуждае от телесната топлина на посетителите и от техните сълзи в рамките на инсталацията на кубинската художничка Таня Бругера, пише в. "Метро".
 


Арт проектът й е свързан с глобалната миграционна криза и той ще бъде изложен до 24 февруари догодина. Инсталацията кани посетителите да вземат участие в откриването на скрито изображение под топлочувствителния под. "Да чувстваш дискомфорт" е мотото на новата изложба в "Тейт модърн".
 


В нея Бругера е обособила специална стая за плач, предизвикан от химически вещества. В друга зала скрито изображение на черния под се появява, само когато край него се освободи достатъчно количество телесна топлина, изпускана от посетителите.
 


В трета зала дискомфортът се стимулира от басови звуци от саундтрек, предизвикващ главоболие. Всички тези неща авангардистката Бругера свързва с темата за миграцията. "Хората трябва да почувстват дискомфорт, защото самият живот не е комфортен",изтъква кубинката.
 


Когато около 150 посетители се съберат на едно място и освободят телесната си топлина, на пода на "Тейт модърн" се появява изображението на млад сирийски бежанец на име Юсеф. Той емигрирал от западна Сирия и сега следва медицина във Великобритания.
БТА