Алек Болдуин съди Ким Бейсинджър
Алек Болдуин съди Ким Бейсинджър / netinfo

Американската актриса Ким Бейсинджър ще трябва да се яви на съд на 4 октомври, за да даде показания по обвиненията отправени срещу нея от бившия й съпруг актьорът Алек Болдуин. Той твърди, че тя не зачита правото му да вижда дъщеря им.

Според изявленията на Алек Болдуин Ким е пренебрегнала през 2005 г. нарежданията на съда по отношение правото да се грижи за 10-годишна дъщеря Ирланд, като не го е предупредила, че работи извън града и че той може да се грижи за нея до връщането й. Болдуин също така се оплаква, че бившата му съпруга не го е предупредила, че детето е пострадало и трябва да се лекува. В оплакването не се посочва какви е било нараняването.

"Става въпрос за продължаващи неприятности, нищо повече", каза адвокатът на Ким Бейсинджър. "Обвиненията са измамни и Ким чака да види как те ще бъдат оправдани", добави още той.

48-годишният Алек Болдуин и 52-годишната Ким Бейсинджър се разведоха през 2000 г. след седемгодишен брак. Въпросът за посещения беше решен през март 2004 г. след договор за родителските права върху детето.