Алек Болдуин посети протестен лагер в Ню Йорк
Алек Болдуин посети протестен лагер в Ню Йорк / снимка: Reuters, архив

Холивудският актьор Алек Болдуин прекара два часа с участниците в протестите на движението "Окупирай Уолстрийт" в Ню Йорк.

Актьорът по-рано беше обещал да стори това в микроблога си в Twitter. "Кампанията за финансова реформа трябва да се превърне в движение. Богатството не е главният проблем. Политиката на робуване на парите, включително от страна на правителството - това е проблемът", написа Болдуин.

По-късно, когато се присъедини към протестиращите, актьорът заяви: "Акцията трябва да доведе до нова законодателна политика".

"Окупирай Уолстрийт" започна в Ню Йорк на 17 септември, като постепенно се разпространи в Ню Джързи, Вашингтон, Лос Анджелис, Чикаго, Маями и други големи градове в САЩ и Канада, припомня БГНЕС. В страната на Кленовия лист имаше демонстрации във финансовата столица Торонто, Монреал, а също и в столицата Отава. Протестиращите се обявяват против "финансовия тероризъм" и "алчността" на едрите банки, инвестиционни фондове и финансови акули от Уолстрийт, които, според демонстрантите, са в основата на кризата.