Ал Бано отрече, че се събира отново с Ромина Пауър
Ал Бано отрече, че се събира отново с Ромина Пауър / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Ал Бано опроверга информацията, че подготвя нова песен с бившата си съпруга и сценична партньорка Ромина Пауър - в отговор на въпрос на среща с журналисти преди концерта си в зала 1 на НДК. Организатор е музикално-продуцентската компания "Жокер медиа".

"Всички говорят за това и се интересуват - почитателите, семейството, децата ми. Поуката за мен е, че всеки има право на свобода и личен избор, които останалите трябва да уважават. Аз уважавам решението на Ромина да не е с мен и да не работим заедно", каза певецът, цитиран от БТА.

Ал Бано смята за коледен подарък присъствието на италианския композитор и аранжор Дето Мариано в София за концерта, защото по думите му маестрото много рядко пътува.

Предварителните очаквания са програмата да е от златните хитове на популярния италиански изпълнител и композиции от новия му албум The golden hits.

"Най-важното е животът, с който трябва да се справяме, да откриваме нови неща и да продължаваме винаги напред. Проблемите са винаги пред нас. Всеки ден трябва да се сблъскваме с тях, за да ги побеждаваме", каза Ал Бано и добави на български: "Такъв е животът". След това се обяви за половин българин и шеговито "призна", че мисли на български, а говори на италиански.

На въпрос как подрежда по важност музиката, виното и жените, певецът отговори: "Музиката създава атмосфера. Както казва Ницше, без музика животът би бил една огромна грешка. Жената е условие, за да бъде мъжът себе си - той може да е цялостен, само когато отсреща е една жена, която го отразява. А виното свързва тези две прекрасни неща. Както казва един мой приятел - който не пие вино, пише анонимни писма на жените".

"Записването на музика в студио е все едно, че двама души правят любов, а концертът е като да представяш детето си пред публиката", метафорично обясни разликата между двете занимания Ал Бано.

Посланието му към младите музиканти е да забравят дрогата и да се пристрастят към музиката като към дрога. Така светът ще върви към добро, смята музикантът.