5 психологически трика, с които да накараме хората да ни харесват

/ iStock/Getty Images
Доверието е нещо изключително чупливо. Учените са установили, че на мозъка му е нужна една секунда, за да разбере дали може да повярва на нещо или не. 

Животът ни е научил да не се доверяваме лесно на всеки. Затова трябва да "благодарим" за всички раздели и предателства. Има обаче някои трикове, с които можем да накараме хората поне да ни харесват малко повече. А това означава и по-лесно да ни се доверяват. Ето кои са те:

1. Покажете им, че ги харесвате

Чували ли сте някога за феномена "реципрочност на харесването"? Става въпрос за тенденцията хората да харесват повече тези, които харесват тях самите. Това е факт, защото хората усещат топлината и топлотата. Ако искате да спечелите някого, просто му покажете, че го харесвате.

колеги
iStock/Getty Images

2. Разлейте си кафето

Това може да звучи странно, но проучвания показват, че хората, които имат нужда от съпричастност и състрадание, получават и нашето доверие и симпатия. 

Пет психологически трика, с които да контролирате другите (ВИДЕО)

3. Имитирайте емоция

Тук става въпрос да имитирате жестове, изражения и дори думи и фрази на човека, чието доверие се опитвате да спечелите. 

Няколко хитринки, които ще ви помогнат в общуването

4. Кажете някоя тайна

Разкриването пред другия е едно от сигурните оръжия за постигане на целта. Когато кажете нещо, което по принцип не се знае от друг, вие допускате другия човек по-близо до вас. Така той ви вярва повече и ви харесва повече.

споделяне
iStock/Getty Images

5. Докосвания

Направено е проучване с красиви мъже, които искали телефоните на дами по улиците. Някои от тях били докосвани, други - не. Мъжете са имали два пъти повече късмет с дамите, които са докоснали. Разбира се, трябва да се съобразите с етикета на мястото, на което се намирате, както и с взаимоотношенията, в които сте с хората.

И още:

Как да се харесаме на всички?

Как да бъдем по-успешни?

Пет признака, по които ще познаете неуверените хора (ВИДЕО)

Пет психологически трика, с които да държите ситуацията под контрол (ВИДЕО)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук