Дезинфектантите, които използваме срещу вирусите, често са твърде агресивни и увреждащи. Те могат да  повредят повърхностите, върху които ги прилагаме. Вижте 5 неща, които съсипвате, като ги дезинфекцирате в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Кожени портфейли

Портфейлът ви е сред предметите с най-много микроби. Не трябва да забравяте, че кожата е деликатен материал, който трябва да бъде почистван внимателно. Най-добре е да го почиствате с разтвор от 70% спирт и дестилирана вода. След това кожата се попива с памучен тампон, за да не остава течност по нея, която да предизвика петна или избледняване на цвета.

Бижута

Грубото почистване на бижутата ви с амоняк или белина може да повреди повърхността им.

бижута
iStock/Getty Images

Дървени повърхности

Важно е да не използвате дезинфекциращи кърпички върху дърво, особено ако не е лакирано или обработено, тъй като дървото е деликатен материал.

Гранитни повърхности

Дезинфектанти като белина или такива, които съдържат хлор, оксидират повърхността на гранитните плотове и ги увреждат. Вместо тях използвайте сапун, топла вода или изопропилов алкохол.

Гранитни повърхности
iStock/Getty Images

Мобилни телефони

Мобилният телефон е доказан носител на хиляди микроби, бактерии и вируси. Също както кожените портфейли най-добре е да почиствате мобилните си телефони с разтвор от 70% спирт и дестилирана вода.