Ние сме сред нациите с най-много висшисти

Със сигурност през последните  години не сме в топ 10 на на държавите с най-много висшисти. По-важното е колко сред тези кадри се реализират в дисциплината, в която са специалисти  и колко от тях остават да живеят и работят в България.

Българите са родолюбци

Ако попиташ който и да е средностатистически българин, той ще отгооври, че е родолюбец. То и какво друго да отговори, при така поставения въпрос. Рободлюбието на повечето наши сънародници стига обаче до споменаването на Левски, Ботев и  България на три морета.

Българите са гостоприемни

Ако някога е било вярно, то сега със сигурност вече не важи. Безпаричието и лъжите на всяка крачка доведоха повечето ни сънародници до озлобление, а злобният човек няма как да бъде гостоприемен.

Българките са най-красивити жени на света

Това определено е едно от най-погрешните схващания у нас. Да, в България има красиви жени, но те не са най-красивите в света. Реално погледанато такова определение не може да бъде дадено за нито една страна в света, поради редица съображения. Красиви жени има навсякъде, а България все още няма победителка в конкурса "Мис свят".

Българите са трудолюбиви

Това е от клишетата, останали от времето на комунизма. И също толкова невярно, колкото и това, че българките са най-красивите жени. Но това, разбира се, не означава, че сме мързеливи и грозни.

Вижте още във видеото