/ БГНЕС
Григор Димитров приключи участието си в тазгодишното издание на Уимбълдън, след като бе принуден да се откаже заради контузия в осминафинала си с Даниил Медведев при 5-3 в полза на руснака в първия сет.



Българинът, който се класира за четвъртия кръг на турнира в Лондон след чиста победа над френския ветеран Гаел Монфис, започна силно срещата с петия поставен и дръпна с 3-0. Постепенно обаче Медведев се съвзе след трудното начало и върна пробива. След като допусна още един брейк в седмия, Димитров поиска медицински таймаут заради падане по-рано в двубоя. Първата ни ракета изигра следващия гейм, който отиде на сметката на съперника му, и след това взе решение да се откаже, тъй като придвижването му на корта бе видимо затруднено.

БГНЕС

Мачът продължи едва 35 минути, а това определено е разочароващ край за 33-годишния хасковлия, който имаше надежди да стигне далеч в надпреварата, подобно на 2014, когато игра полуфинал.

От своя страна Медведев е на четвъртфинал, където ще срещне световния номер 1 Яник Синер, който по-рано днес преодоля американеца Бен Шелтън в три части. Медведев и Синер имат 11 мача помежду си, като балансът е 6-5 в полза на руснака. Любопитно е, че Даниил печели първите шест мача с италианеца, но Синер взима следващите пет, като последният бе в 1/2-финалите на Мастърса в Маями.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БГНЕС