Седемте най в София
Седемте най в София / netinfo

Виждали ли сте Ferrari 430? То е една такава скъпа играчка, на която доста жени биха искали да се повозят, или да покарат, за мъжете не говоря – навлизаме в сферата на мечтите. Та тази лъскава машина, която (само за сведение) е последен модел, като един митичен звяр се носи из софийските улици. Не се шегувам, никак даже! Около 200 000 евро шпорят като вятър из дупките… Нали знаете, че поръчките са от тази година…

А да сте виждали Lamborghini Murcielago – чете се Ламборгини, с вдигащ се покрив? Или пък Lamborghini Gallardo - има такъв испански бик за корида, и Lamborghini Diablo и до тях още Ferrari-та? И заветното 430…

„Великолепната седморка” – това е кодовото име, както всъщност я кръсти колега от „Капитал”. Лъскав наниз от червено-жълти диаманти кове погледи пред заведение в България. В София. Не съм била в Монако, може и там да има.

Според слухове в столицата се подвизават и шедьовърът Lamborghini Countach и BMW М6, което трябва да излезе на пазара юли тази година?!

Биографична справка: С F430 Ferrari продължава започнатото с модела 360 Modena. Използването на алуминиеви сплави, характерните футуристични аеродинамични решения и задължителния V-образен осемцилиндров двигател са неизменна част и при най-новото предложение на италианското конче. Две от основните технологии, които сродяват F430 със състезателния болид от Формула 1, са електронният E-Diff диференциал и допълнителният ключ /монтиран на волана/, управляващ системата за динамичен контрол на автомобила. 4.3 литровият V-образен осемцилиндров двигател е черешката на тортата. Максималната мощност на мотора е 490 к.с при 8 500/мин, а максималният въртящ момент от 465 Нм се достига при 5 250/мин. Ferrari F430 се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди. Максималната му скорост на движение е над 315 км/ч. Фиииууу….

Може да го видите да подремва пред "Неро". Пилот му е шефът на дискотека "Ескейп" Жоро Чопев. Предната му кола беше Диабло. Казват, че я сменил за тази. Добра сделка!

<!--Sm-->

Lamborghini Countach… Разправят, че вътре е с еленова кожа. Звукът, излизащ от 12-те цилиндъра на тази машина, трудно се забравя. Някои са го виждали по Цариградско, други само са зървали изпънатата му снага да профучава покрай тях. В нета има цели форуми за него. И за това кой го кара – полковник Стоян Стоянов, управител на агенция „Военни клубове и информация“ към Министерството на отбраната. Тъй вярно! Агенцията държи сградата на "Червило", затова може да му се порадвате и пред него.

Бижуто Lamborghini Gallardo е на един от синовете на шефа на „Главболгарстрой“.

Легендарното Lamborghini Murcielago с вдигащ се покрив все още е с неустановен собственик. Фен се опитвал да го снима до хотел България, но се оказва доста пазено.

Не знам общо колко милиона струва Великолепната седморка. И колко излиза поддръжката. По параграф автопарк май отдавна сме в ЕС. Остава да нагодим останалите параграфи по него. Дотогава приятно гледане на родния „Бързи и яростни” – не забравяйте да си вземете карта на София, пуканки и фотоапарат. После ще показваме на Оли Рен.