/ БГНЕС
Предложихме промяна - държавата да застане до хората, и голяма част от тези, които упражниха правото си на избор, ни подкрепиха. Това коментира Красимир Янков, член на ръководството на БСП, в партийната централа на "Позитано" 20 в столицата.
 
По думите му БСП получава подкрепа значително по-голяма, отколкото социолозите предвещаваха, или е имала на предишните парламентарни избори.
 
"Ние сме готови да бъдем последователни и да отстояваме програмата, с която сме се явили на избори. Ако има възможност тази програма да бъде изпълнена и мерките в отделните сектори - приложени, готови сме да подобрим живота на българските граждани", заяви Янков.
 
Стефан Данаилов: За нас това е един вид победа

Той отбеляза, че според прогнозните резултати мандатът първо трябва да се връчи на ГЕРБ. "Досега ГЕРБ управляваха в коалиция с Реформаторския блок с подкрепа от Обединените патриоти и целева подкрепа за конкретни решения от ДПС. Сега, ако сформира кабинет, Борисов ще трябва да носи цялата отговорност, няма коалиционни партньори", коментира Янков.
 
Той посочи, че ако ГЕРБ не предложи кабинет или той не бъде подкрепен в парламента, БСП ще има възможност да състави правителство и да изпълни задачите, които си е поставила.
 
По думите му тези мерки съвпадат с програмата на "Обединени патриоти" - осигуряване на националната сигурност, обезпечаване на сигурността на границата, повишаване на доходите, осигуряване на работни места. Всичко, което ГЕРБ не направи, е в програмата на "Обединени патриоти", коментира Янков.