Партия "Продължаваме промяната" печели изборите във Великотърновско, Румен Радев и Илияна Йотов са с най-голяма подкрепа в президентската надпревара с 56,8 процента от гласовете на избирателите, съобщи председателят на Районната избирателна комисия Николай Илиев.

Данните са на базата на 100 процента обработени протоколи от всички 420 секционни избирателни комисии в Четвърти МИР-Велико Търново.

21, 31 процента са гласували за кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева, и те остават втори.

Във вота за народни представители за 47-ия парламент Партия "Продължаваме промяната" е първа политическа сила с 24,98 процента подкрепа. Втора политическа сила е коалицията "ГЕРБ-СДС" с 20, 92 процента от гласовете на избирателите. БСП е трета с 15, 21 на сто от вота на гласоподавателите.
ЦИК с първи официални резултати при обработени над 75% протоколи

За ПП "Има такъв народ" са гласували 10,77 на сто от избирателите в областта. За ДПС гласовете са 8,53 процента. Гласовете за партия "Възраждане" са 5, 46 процента, а за "Демократична България" - 4,70 процента.

78 140 гласоподаватели от имащи право на глас 209 826 са отишли до урните на изборите "две в едно" на 14 ноември в областта. Без сериозни нарушения е преминал изборният ден. В една от секциите гласоподовател е счупил карта за машинно гласуване, спрямо действията му са реагирали органите на реда, посочи Илиев.




 
Агенция "Фокус"