Цветанов: Ако има находища на газ в Черно море, ще станем енергийно независими, цената ще падне
Цветанов: Ако има находища на газ в Черно море, ще станем енергийно независими, цената ще падне / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Ще станем енергийно независими, цената за икономиката и потреблението на гражданите ще бъде намалена с 35 процента, ако проучванията за находищата на газ и нефт от Черно море се окажат действителни, заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ в Троян. Това е проект, разработен от правителството на ПП ГЕРБ миналата година. Пропуснали сме златни времена - там се очаква, че залежите на газ са за около 30 години, което ще задоволи вътрешното потребление на страната, посочи Цветанов.

„Ние се стараем максимално да отделяме средства и да се правят проекти там, където би могло да се отвори алтернатива за работни места", каза зам.-председателят на партията. Като пример за думите си посочи структуроопределящия мост Видин-Калафат, т.нар. Дунав мост 2.

Цветан Цветанов заяви, че политиката на ГЕРБ е насочена към разрешаване на проблемите в смесените региони, а не към противопоставяне и разделение по етническа принадлежност. В тези региони ПП ГЕРБ изгради много сериозни структури посредством труден път, който извървяхме с търпение, посочи зам.-председателят на партията. В листите на ПП ГЕРБ има както християни, така и българомохамедани, български мюслюмани, оценени по качества. ,,ДПС не може да ни прости, защото смятаха, че през всичките тези години единственото, което могат да монополизират е българският избирател от смесените райони‘‘, котегоричен бе Цветанов. По думите му - някои политици забравят, че изборите минават бързо и след това трябва да започнем отново да работим.

На въпрос, свързан със социалната програма за временна заетост, Цветанов отговори, че това е една възможност да се осигури финансово възнаграждение за хора, които не могат да упражнят труда си. „С изграждането на тези структури се надяваме, че ще бъдат създадени трайни работни места, когато дойдат инвеститори или когато бъдат съживени дадени производствени мощности", допълни той. За пример бе дадена Община Мадан, която имаше сериозни проблеми, свързани с безработицата. ,,С новия собственик в Горубсо Мадан предпиятието се стабилизира, а миньорите получават редовни и по-високи заплати, работят в по-добри условия‘‘, посочи Цветанов. Нашата цел е действително да вървим към създаването на нови работни места, категоричен бе той.