Станишев: Срамно е да спечелиш по този начин
Станишев: Срамно е да спечелиш по този начин / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Сергей Станишев в НДК
46506
Сергей Станишев в НДК
  • Сергей Станишев в НДК

Не е срамно да загубиш. Срамно е да спечелиш по начина, по който го направиха ГЕРБ. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира резултата от изборите за президент и загубата на Ивайло Калфин. Станишев обясни, че оттук нататък не е изключен вариантът да има предсрочни парламентарни избори. По думите му, това ще бъде приоритет за БСП. Според него тези избори са опорочени и властта се е превърнала във "власт на мутрите", която използва силови средства за правене на избори. Станишев каза, че е тъжно, че българите ще трябва да изпият до дъно чашата на управлението на ГЕРБ.

Той отказа да коментира подробно пред журналистите първите резултати за президентския вот. Не коментира и загубата на партията за кметове в традиционно „червени градове”.

Станишев даде негативната си оценка за начина, по който бяха организирани изборите.

По-късно в студиото на Дарик в НДК запитан дали ще подаде оставка като председател на БСП, Сергей Станишев каза, че това не е въпрос, на който ще отговаря по радиото. „Сега най-важно е как да не допуснем това, което се случи на тези избори да се повтори. За това говоря за цял комплект политически действия, правни мерки, ако е необходимо, за да не допуснем тази злоупотреба с демокрацията”, обясни червеният лидер.