Рашидов: Вярвам, че българските турци днес няма да гласуват за своите възродители
Рашидов: Вярвам, че българските турци днес няма да гласуват за своите възродители / Sofia Photo Agency

Българските турци са сред най-достойните граждани на България и аз дълбоко вярвам, че днес те ще гласуват за себе си, каза пред журналисти министърът на културата Вежди Рашидов, цитиран от пресцентъра на Министерство на културата. Той изрази надеждата си, че българските турци най-после ще спрат да бъдат роби на мултимилионери, които са ги стегнали в срамната прегръдка на собствените им възродители.

Нека да видим положителната енергия, която излъчват изключително добрите взаимоотношения между Република България и Република Турция в момента благодарение на волята на двамата премиери - Бойко Борисов и Реджеп Тайип Ердоган, нека да оценим категоричната позиция на българското правителство за пълноценна интеграция на всички български граждани, независимо от техния етнос и вяра, нека да видим и успешната реставрация на църкви и джамии, показваща уважение към вярата на всички хора, допълни Вежди Рашидов.

В съобщението от пресцентъра на Министерство на културата пише още: Аз, като представител на турския етнос, който носи с достойнство българското гражданство, никога няма да приема абсурда българските турци да бъдат под опеката на една шайка комунисти и ченгета, която години наред ги манипулира и ги заведе до срамната прегръдка със собствените им възродители, изтъкна Вежди Рашидов.

Вярвам в честността и добродетелите на българските турци и не искам те да продължават да бъдат заложници на своите възродители. Затова вярвам, че днес те ще гласуват за себе си, за доброто на България и за бъдещето на своите деца, категоричен е Вежди Рашидов.