Първанов се надява изборите да бъдат честни
Първанов се надява изборите да бъдат честни / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Първанов се надява изборите да бъдат честни
46477
Първанов се надява изборите да бъдат честни
  • Първанов се надява изборите да бъдат честни

Президентът Георги Първанов призова изборите да са честни и да няма съмнения в манипулации. Държавният глава даде своя глас в столичното 28-мо училище в „Красна поляна". По думите на Първанов трябва да могат да се проведат изборите без да има купуване на гласове.

„Аз не мога да си представя, че отново ще кажа, като член на Европейския съюз вече повече от пет години, след толкова години преход, след като си мислехме, че вече сме прескочили всички прагове на демокрацията, ние да допускаме масовизиране на такова явление - това е недопустимо", каза Първанов, коментирайки купуването на гласове.

„Моят апел е към всички българи, защото всеки трябва да разбере, че ако днес допусне да бъде купен, да продаде гласа си, то утре няма за какво да се сърди на управляващите, на политиците. Това, което обаче днес е най-важно, моята тревога, моето безпокойство, и моят призив към българите, е да направим така, че наистина с чест да излезем от тези избори, те да бъдат честни, да няма съмнение в манипулации, да се сведат до минимум опитите да се купуват и продават гласове. Защото на 22-рата година от прехода ние просто нямаме право да допуснем тяхното опорочаване. Знаете, че вървят процеси, вървят коментари, хаосът е най-малкото, което ни се случва. Надявам се този път и да имаме по-добра организация. Още повече, че в повечето от общините се гласува по-малко, само за кандидат президентите", допълни държавният глава.

Първанов се надява изборите да бъдат честни
netinfo