Мартин Димитров: Резултатите в Плевен ще бъдат обжалвани
Мартин Димитров: Резултатите в Плевен ще бъдат обжалвани / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Паралелното преброяване, което направихме, макар че не са получени резултати от всички секции в Плевен, показва 200 гласа преднина на кандидата на ГЕРБ Димитър Стойков". Това обяви в ефира на Дарик лидерът на СДС Мартин Димитров. Той добави: "Радвам се, че прекарах деня в Плевен, защото видях такива манипулации, които човек ако не види с очите си, не би повярвал. Ще дам няколко примера: полицейски коли следваха Найден Зеленогорски, нашия кандидат за кмет, спираха го, обискираха му колата, просто за да не може да обикаля сред хората през това време. В едно село, което се казва Бохот, се оказало, че има действаща камера, която е заснела как се подменят бюлетини в полза на ГЕРБ".

Резултатите в Плевен ще бъдат обжалвани, "но не съм оптимист", добави Мартин Димитров. Пред Дарик той каза още: "Дълбоко разочарован съм. Мислех си, че който и да тръгне да нарушава демократичните правила, не може да се стигне до времената от 88-ма и 89-та година. Не смятах, че може да се стигне толкова назад. Смятах, че демокрацията в България е устойчива и че който каквото и да прави, има граници. Но се оказа, че няма граници. Оказва се, че за да спечелят, тези хора са готови да стигнат докрай - да арестуват хора, да ги вкарват в затвора, ако трябва, но да спечелят".

"Имайки толкова много власт, те вече не трябва да се оправдават за нищо. Българските граждани могат да търсят от тях отговорност за всеки един неразрешен проблем", коментира още Мартин Димитров.