Костов: ГЕРБ проведоха избори в стила на Данко Харсъзина
Костов: ГЕРБ проведоха избори в стила на Данко Харсъзина / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Костов: ГЕРБ проведоха избори в стила на алековия герой Данко Харсъзина
46545
Костов: ГЕРБ проведоха избори в стила на алековия герой Данко Харсъзина
  • Костов: ГЕРБ проведоха избори в стила на алековия герой Данко Харсъзина

ГЕРБ проведоха избори в стила на алековия герой Данко Харсъзина, такава оценка дадоха Демократи за силна България за случилото се на президентския и местния вот. Това по думите на лидера на партията Иван Костов се дължи на „извратен нагон към властта”.

Основната разлика между ДСБ и ГЕРБ е, че ние сме демократи и не бихме направили избори в стил „Данко Харсъзина”*. Костов коментира, че избори в стил „Данко Харсъзина”, при които депутати разнасят, влачат чували с протоколи, са израз на „извратен нагон към властта”. Той подчерта, че струпването на властта е съчетано с „импотентност от гледна точка на управлението на страната, независимо какво се говори в момента”.

Тъмносините оцениха като пълен провал подмяната на Синята коалиция със Съюза на десните сили, за която според тях вина носи СДС. Според Иван Костов тъкмо сините трябва да решат дали ще затворят този експеримент или не, за да знаят от ДСБ какви ще са взаимоотношенията им занапред с тях.

„Това, което ще се случи от тук нататък е, че размерите на този провал с тази подмяна на Синята коалиция с политически формати, трябва да бъде осъзната от СДС. И да бъде затворен този експеримент категорично. Защото е невъзможно с една експериментираща по този начин политическа формация, ние да прогнозираме как ще се развият нашите отношения. Не може, ако СДС продължи своите експерименти, ние да кажем каквото и да било”, коментира партийният лидер.

*Данко Харсъзина е герой в някои от политическите фейлетони за Бай Ганьо на Алеко Константинов.