Данаилов: Не мога да не призная, че първата двойка е доста напред
Данаилов: Не мога да не призная, че първата двойка е доста напред / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Данаилов: Не мога да не призная, че първата двойка е доста напред
46501
Данаилов: Не мога да не призная, че първата двойка е доста напред
Стефан Данаилов в НДК
  • Данаилов: Не мога да не призная, че първата двойка е доста напред
  • Стефан Данаилов в НДК

"Не мога да не призная, че първата двойка е доста напред. Загубихме изборите, защото така са решили хората, искат да опитат още малка страдание". Това каза кандидатът за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов след приключването на изборния ден.

На въпрос дали съжалява, че не е приел предложението на лидера на БСП Сергей Станишев да бъде кандидат за президент, Данаилов уточни, че Станишев не му е предлагал подобно нещо, а хората. "Мисля, че с позицията, която можеше да имам като вицепрезидент, щях да бъда по-полезен за хората", каза Данаилов.

Запитан дали метафората за целувката с ДПС не е изиграла лоша шега на БСП (по време на пресконференцията след изборите Ахмед Доган поиска целувка от БСП, за да даде гласовете на ДПС на социалистите на балотажа - бел. ред.), Стефан Данаилов каза: "Не мога да умувам такива неща, но значи няма да има целувка".

"Не искам да бъда краен и да кажа, че това е купен избор. Гледайки медиите какво предават, виждам, че голяма търговия е паднало. БСП запази, даже повишава своите позиции в политическото пространство. Днес не свърши кампанията, тя тепърва продължава", заяви Стефан Данаилов.