Целта на РЗС остава преучредяването на българската държава
Целта на РЗС остава преучредяването на българската държава / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Кандидатът на РЗС за президент доц. Атанас Семов заяви на пресконференция във Велико Търново, че голямата задача на партията за предстоящите избори е преучредяването на държавата чрез нова Конституция.

Обръщам се към великотърновци с призива да ни подкрепят за да направим нова Търновска конституция на България, която да върне достойнството на хората, да ликвидира корупцията и да позволи да спасим нашето отечество, каза Семов.

По неговите думи другата цел на партията е да превърне закритите училища в страната в затвори, където да изтърпяват наказанията си министри, депутати, кметове и общински съветници от прехода, виновни за закриването на стотиците училища в България.

Кандидатът за вицепрезидент Поля Станчева призова медиите да информират гражданите за надвисналата опасност над обществото, за която алармират чуждестранните наблюдатели. „Ако Бойко Борисов сложи ръка и върху президентската институция и съдебната власт, то българите трябва да знаят, че и последните защитни механизми на демокрацията у нас могат да бъдат взривени”, коментира Станчева.