Първанов: България успява
Първанов: България успява / netinfo

България успява и това е добрата новина и за възрастните, и за младите. Наш голям ангажимент през следващите пет години е този успех да стане успех на всеки един от вас. С тези думи Георги Първанов се обърна към участниците на митинг-концерт за откриване на предизборната му кампания тази вечер в Сливен.

Той поздрави дошлите в дъжда на централния градски площад няколко стотици граждани за добрата вест от Европейската комисия за потвърждаването на датата 1 януари 2007 г. за приемане на страната като пълноправен член на Европейския съюз.

България е в Европа, вие, млади приятели, сте първите български европейци, които утре ще трябва да мерите сили с вашите връстници и да доказвате силата на българската идея в Обединeна Европа с един нов патриотизъм, едно ново родолюбие, обърна се президентът към младите хора.

В краткото си слово той благодари за подкрепата на инициативния комитет от Сливен, в който има представители на различни професионални среди, и подчерта, че през следващите пет години ще остане верен на ангажимента си да бъде държавен глава на всички български граждани.

Тук съм да ви кажа, че ще правим една кампания с настроение, със самочувствие, докато другите ругаят, докато оплюват, докато провеждат една крайно агресивна кампания, ние показахме, че можем да правим съдържателен политически дебат, подчерта Георги Първанов.