Стефан Илчев пее „Без омраза”
Стефан Илчев пее „Без омраза” / Стефан Илчев
Стефан Илчев пее „Без омраза”
33543
Стефан Илчев пее „Без омраза”
  • Стефан Илчев пее „Без омраза”

На 7 октомври в радио ефира се завъртя най-новият сингъл на талантливия изпълнител Стефан Илчев. Баладата носи заглавието „Без омраза". Ето какво сподели Стефан за новата си песен, той бе гост на „Следобедният блок" на Дарик.

Радваш ли се, че въртим твоите парчета?

Аз се радвам, че все още има радиостанции в България, които въртят българска музика, колкото и малко да са те и заради които си струва да правим, и да продължаваме да правим песни, и да влагаш някакви емоции, творчество и средства в това, за да има българска музика. Но какво да правиш, не може всичко да ни е наред. Не сме дорасли всичко да ни е наред.

Ти си ни донесъл едно съвсем ново твое парче, но преди това разкажи ни как си, как я караш?

Аз я карам прилично добре. Имам доста работа, пътувам непрекъснато.

Не се оплакваш?

За какво да се оплаквам. Имам всичко, от което се нуждая в крайна сметка.

Какво се случва с теб от последното ти гостуване при нас? За пътуванията не се съмнявам.

Едно от тези пътувания беше много ползотворно, бе по-много хубава покана, която получих от Италия. Отидох до Италия, където записах една българска песен на Тончо Русев и по текст на Дамян Дамянов и която е от 1969 година. Песента влезе в саундтрака на един българо-италиански филм, който се казва "Сбогом, мамо".

Те те поканиха?

Да, и записвах в едно невероятно студио, където записват Бочели, Дзукеро - световноизвестни изпълнители. Атмосферата бе невероятна и се получи много готино. За първи път в живота си записвах в 10.00 часа сутринта, нещо, което не ми се бе случвало досега.

Така ли правят италианците, не съм го очаквал от тях.

И аз много неща не очаквах от Италия, но явно хората, които се занимават с музика бяха ОК. Невероятни професионалисти, единият даже беше личният тонрежисьор на Енио Мориконе.

Освен в Италия, сега ти предстои ходене до Швейцария?

Да, така е, но преди това успях да си осъществя една моя мечта - да отида в САЩ. Бях в Ню Йорк за 5 дни по време на Седмицата на модата.

По какъв повод беше там?

Това беше много неочаквана ваканция. Всичко стана на шега. За няма и две седмици аз имах и виза, и билети - и отидох до САЩ.

Подреждат ти се нещата?

Явно има защо.

Сега летиш за Швейцария?

Да, там е по работа вече. Ще съвместя полезното с приятното, защото е парти по случай рожден ден, на който аз ще взема участие.

Разкажи сега за "Без омраза", съвсем ново парче.

Да, миналата седмица се завъртя по Дарик, за което отново искам да благодаря. Вече звучи и в ефира на другите радиостанции, които пускат българска музика. Засега парчето няма да има видеоклип. Музиката е на Милен Македонски, текстът е отново негов, аранжиментът е на Евтим Чакъров и на Бисер Иванов.

"Без омраза", ти как си го усещаш това парче, допада ли ти на теб лично, защото има някои парчета, които много лепват като ръкавица на изпълнителите, други, които са много хубави?

Много се радвам, че нещата при мен се получават така, че пея неща, които харесвам, които са писани специално за мен. Аз исках да е такъв текстът, на такава тематика, защото каквото и да се случва, какъвто и шамар да ти удари животът, каквито и лоши неща да чуеш и да ти се случват, човек не трябва да се отказва и да продължава и винаги да намира сили да се усмихва и да няма омраза, и да няма това нещо, което в България все още е много дълбоко вкоренено.

Но само в някои...

Разбира се, затова искам хората да се заслушат, да вникнат в текста за това, че когато няма омраза всеки един се чувства по-добре и всеки ще има сила, то не е точно сила, защото не ти е нужно сила, за да се усмихнеш, то трябва да ти идва отвътре.

И тогава ти се нареждат и нещата.

И тогава се нареждат и твоите неща, и на човека около теб. Няма смисъл да завиждаш и да тъпчеш човека, на когото му се случват някакви хубави неща, но...

Благодаря ти за това гостуване. Пожелавам ти много композитори и текстописци да пишат специално за теб.

Пожелавам си го и аз, защото има един момент, в който наистина усещам, че има липса на такива хора. Дай Боже да има повече предложения, защото българската музика има нужда от това.

Чуйте най-новата красива балада на Стефан Илчев