Смъртта на Емин можела да е политическо убийство?
Смъртта на Емин можела да е политическо убийство? / снимкa: БГНЕС

Смъртта на Амхед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган може да е политическо убийство, това заяви за Дарик кметът на родното му село Козица Хасан Хайрула. Той беше категоричен, че всички от родното му място, които го познават, не вярват Ахмед Емин да се е самоубил. Ето какво още каза кметът на село Козица:

Просто не вярваме, целият му живот, цялото му възпитание, цялото му поведение като човек досега, тази доброта, която имаше, това добродушие, това отношение с хората ни кара не само мен, всичките, които го познават да мислят, че този човек няма да си посегне.

Като казвате тази доброта, кой тогава би могъл да му посегне?

Това са неща, които не мога да кажа, не аз, никой не може да го каже, никой не може да го твърди това нещо.

Но, според вас, по скоро е убит?

Така мислим, но какво всъщност е станало не можем да кажем, не можем да го твърдим, има органи, има следствие, прокуратура, които нека да си видят нещата, а не прибързано да се казва, че той се е самоубил, това е най-лесното.

Как си обяснявате, че това се е случило и той е намерен мъртъв в така наречените „Боянски сараи”?

Убиецът може да влезе навсякъде, това няма проблем – дали ще е пред ЦУМ, дали ще е в сараите, убиецът влиза навсякъде.

Може ли според вас това да е плод на разчистване на вътрешно-партийни сметки?

Аз мисля, че този човек не може да се забърка в нищо, не можем да допуснем това нещо.

Какви бяха отношенията му с лидера Ахмед Доган, имало ли е някакво напрежение между тях в последните дни. Заговори се за тежък разговор, който били провели преди да се случи всичко това. Днес се каза, че по скоро не са се виждали преди да бъде намерен?

Това абсолютно никой не го знае, но аз мисля, че началник кабинета да има някакви отношения с лидера - това просто е смехотворно, не би следвало и не може да ги има тези работи, не може да се получи това нещо. Аз разбирам какво искате да кажете, но просто не виждам какво имат да решават, за да се получи това нещо.

Били са си в нормални отношения?

Това не го знам, аз не мога да твърдя такова нещо. С него последният път се видяхме на 1 или 2 октомври покрай празниците Байрам.

С г-н Емин?

Да, той идва тук, видяхме се за две-три или пет минути, всичко си беше нормално, не беше нито притеснен, нито нищо.

Не ви изглежда да е имало проблеми, врагове?

Не, не.

Смятате ли, че ще се разбере истината за смъртта му?

Мисля, че трябва да излезе. Сега дали ще се разбере… засега убийства много в България – те бяха на мутри, но засега не се разбра нищо, дано тук да се разбере. За мен това може да е и политическо убийство, това е, което мога да кажа.