DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир
89512
DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир
DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир
  • DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир
  • DIVA Vocal - българката, която покори световния ефир

Представяме ви историята на една българка, която може да се похвали с десетки участия в музикални проекти на различни DJ от родната и световната сцена. Невяна Цветкова е родена във Варна, но завършва висшето си образование в Лос Анджелис, САЩ. На клубната музикална сцена е известна като DIVA Vocal.

Невяна e момичето, което през 2013-а дебютира успешно в най-големия сайт за електронна музика в света. Тя е добре позната сред феновете на клубните ритми и е един от малкото съвременни български изпълнители, който може да се похвали с излъчвания в ефира на BBC и в предаванията на световноизвестния DJ Tiesto.

Преди няколко дни се появи новият трак на DIVA Vocal, носещ заглавието „Point of no return". Той е с участието на турския DJ Таркан.

DIVA Vocal  българката която покори световния ефир
netinfo

Ти си много популярна и добре позната сред феновете на клубната музика и електронната - как се насочи към този тип музика и кога започна да се занимаваш с нея?

Насочих се към клубната музика по време на обучението си в Лос Анджелис, там завърших и там се запознах с електронната сцена. В клубовете, по партита - просто тя превзе сърцето ми и ще бъде моето влечение до гроб".

Пишеш текстовете си сама, но имат ли някаква лична историята?

Винаги! И съм сигурна, че всички филми, които гледаме, всички песни, които някой е творил - това всъщност е лично преживяване на твореца. Аз наскоро си казах и установих, че за мен песните ми са като една снимка на даден момент или емоция в живота ми и е хубаво, когато се обръщам и го преживявам отново. Или някой друг човек си намира в тази ситуация и усеща себе си, намира себе си в моя текст и се чувства по-малко сам".

В последната ти песен работиш с DJ Tarkan разкажи ми малко за него - как се свързахте, кога се запознахте?

С Таркан се запознахме през 2013-а и желанието ми да правим заедно песни се роди, след като чух един от неговите сетове. Много ми наподобяваше на тези песни и звуци, които съм чувала в Лос Анджелис. Затова и аз бях тази, която пожела да направи песен с него. Изпратих му демото, но реализацията на самия проект се случи две години по-късно, защото той беше много зает. А сега направихме "Point of no return" и даже снощи ми изпрати още едно, върху което иска да работим заедно".

DIVA Vocal  българката която покори световния ефир
netinfo

Каква е историята на самото парче, какво пееш в текста?

Най-запомнящата се част на парчето е припевът, в който се пее „Save me, come in to my world to rescue" т.е. „Спаси ме, ела в моя свят, с теб се чувствам жива". Това всъщност бих оприличила към подвига на моето сърце и към подвига на повечето женски сърца, ако щеш. Как ние все очакваме някой да дойде, принцът на белия кон, да ни спаси, но пък в куплетите разказвам за това моята истина, която съм установила, че всъщност няма кой да дойде да ни спаси - а тези, които трябва да се спасим, сме самите ние. „You need to claim your destiny" всъщност означава, че трябва сами да затвърдим себе си и да следваме собствената си съдба. Тогава според мен се случват другите чудеса.

Вероятно заради сезона видеото е много лятно, има доста кадри под водата - чия беше тази идея?

„Идеята за подводните кадри беше на режисьора Кристиян Христов. Това беше негова мечта и желание да направим точно такива кадри. Аз като един голям боец реших, че ще приема предизвикателството и ще го направя. Той ми каза само, че трябва да си осигуря въже, тежести и спасител. В този момент увереността ми взе да слиза на заден план и страхът в самия ден на снимките беше толкова голям, че след това като разглеждах бекстейдж кадрите изглеждах като препарирана от страха си и си мислех за най-лошото. Снимахме в Слънчев бряг и Елените. Първо трябваше да направим близките кадри, за да не се развали грима и прическата под вода. През цялото време мислех времето, което ще прекарам под водата. Как точно щеше да стане не ми беше ясно, но когато стигнахме до този момент и започнах да се гмуркам се оказа, че достатъчно дълго мога да си задържам въздуха. Благодарение на това не се наложи да използваме тежести. Спасителят беше до мен и това беше най-хубавият момент от целия снимачен ден. Да усетя водата по кожата си, нашето прекрасно Черно море, топлината, просто да отмия тревогата и дори кадър след кадър, дубъл след дубъл аз все по-дълго оставах под вода и даже спасителят се плашеше и искаше да ме изкара по-рано.

DIVA Vocal  българката която покори световния ефир
netinfo

Какво правиш през свободното си време? Ти си момиче от Варна, обичаш ли да плуваш?

Да, обичам да плувам. Прекарвам голяма част от ежедневието си в грижи за сина ми, който също е във видеото. Той изигра младата версия на DJ Таркан и двамата с Моника, която е дъщеря на най-добрата ми приятелка, се справиха чудесно с ролите, които имаха. Друга част от свободното си време прекарвам, разхождайки се сред природата (тя много ме вдъхновява) и пишейки нови и нови песни. Винаги съм залята с демота от цяла свят, гледам да обърна внимание на всяко едно и тези, които ме провокират по някакъв начин емоционално да мога да изразя себе си по още един начин и да се свържа с още един диджей.

Получаваш демота от цял свят? След като ни завладя, в края на лятото, с „Point of no return", какво може да очакваме зимата от теб?

Един нов проект, по който работя с легендата на електронната музика Еди Амадор от САЩ. Това ще бъде по-нестандартна песен - пак с хаус ритми, но и малко джаз звучене. Тя се развива много интересно и естествено не е нормалната структура куплет, припев, куплет, а е някаква прогресия от речитатив, лирични отклонения, ритмична част и за мен това е един шедьовър, който нямам търпение да се реализира. Друг проект, върху който работим от доста време с DJ DIASS, се казва „Sometimes" и трябва да излезе заедно с видео, но аз гледам да не бързам, да не пришпорвам своите песни. Обикновено ми отнема около 4-5 месеца да мога да сътворя дадена песен.

Засега се радваме на успех, така че висините тепърва предстоят и новите колаборации ги чакам с нетърпение....!

DIVA Vocal  българката която покори световния ефир
netinfo